En säljares begränsningar

En säljares begränsningar

Som erfaren telefonförsäljare är det tyvärr mycket enkelt att energispara genom begränsande generaliseringar. Låt mig utveckla hur jag menar:
Du ringer kalla samtal till potentiella kunder och har gjort det under en lång tid. Du vet exakt vilken typ av personer som brukar vara mest intresserade av att prata med dig. I ett negativt och energisparande tillstånd är det lätt att falla in i begränsande tankebanor som”han var säkert inte intresserad ändå”medan du ger upp dina argumentationsförsök. Lika lätt är det att fokusera på tankar som”ingen som heter Martin/Lars/Erika/Gunilla köper någonsin”. Lika bra att spara på energin istället för att försöka då, eller?

Likadant fungerar det inom alla områden av livet! Begränsningar isitt eget trossystemär den största anledningen varför så många människor misslyckas med att uppnå sina mål. Detta är lätt att bli plågsamt medveten om inom försäljningsyrken. Om du intetroratt det är möjligt för dig att göra någon intresserad så kommer du med största sannolikhet heller inte lyckas i det avseendet. Tror du däremot helt och fullt på att du har kompetensen, erfarenheten, viljan och styrkan att få någon intresserad så är din framgång aldrig särskilt långt bort.
Det som händer när du väljer att fokusera på vilka olika möjligheter du har i olika situationer är att din hjärna aktivt börjar söka efter lösningar för att ta dig framåt mot ditt mål.

Det krävs mer energi att medvetet välja ettkonstruktivt fokusän att köra på autopilot och reagera känslomässigt på olika händelser. Att medvetet välja fokus i olika situationer kräver mer resurser (energi) för att åstadkomma, men det är aldrig svårt.
Det är krävande, inte svårt – en mycket viktig faktor att komma ihåg.

Tips!
För att bygga upp grunden för ett konstruktivt tankesätt kan du börja med att ställa dig själv frågan”vad vill jag ha för utfall?”för att påminna dig själv om vad du faktiskt vill uppnå. På så sätt kommer du att välja bort fokus från destruktiva och negativa tankar och istället aktiv fokusera på de tankar som är mest givande för dig där och då.

There are no comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är märkta*

Fyll i vad du söker efter och därefter tryck Enter på tangetbordet för att söka

Shopping Cart